tirsdag 17. mai 2011

Sei, ørn og rev

Så er dagen med tiurleik og Orrleik slutt. To grupper, en fra UK og en fra Belgia har dratt hjem. Det gikk bra denne gangen også. Godt vær og godt med fugl, da blir alt så mye enklere. Etter noen hektiske dager med gjester, så må man ta en dag eller to "fri". En frikveld består i å dra ut med båten for å fylle opp med mat til de neste ørneturene.


Denne kvelden fikk jeg uventet hjelp av mine venner i Snåsa, ikke Snåsa-mannen med frue men nesten :-) Anne-Karen og Christer hadde kasta seg i bilen da det ble snakk om en seriøs fisketur, det er jo 2 timer å kjøre da. Disse to flotte menneskene drive egen virksomhet i Snåsa, workshop i foto og guiding på fiske ol i namdalens vakre natur , noe jeg vil anbefale å ta en titt på. Christer er en ordentlig villmann, gi mannen en stang og han er i fokus!!


Men etter en god time hadde vi tatt ca 130 småsei, noen ble plukket ut til en bedre kveldsmat mens resten blir ørnemat. Det går fort ca 4000 småsei i året på dette. Kvelden utafor Villa var strålende. Selvfølgelig måtte vi prøve et ørnestup eller to på veien hjem.


Like forbannet vanskelig å kaste ut fisk, båt i rett possisjon og så vaske fingrene før man finner et kamera som ikke er innstilt slik det skulle ha vært. Jeg er glad jeg ikke fotograferer når jeg har gjester!! Det hadde blitt bare tull! For meg og for gjestene!!


På heimveien er det alltid trivelig med alle måkene, de er undervurdert som fotoobjekt men jeg er igang med å høyne Måkenes status. Med Charlie, måken som sitter på mitt hode, gjør vi stor suksess. Charlie har vært trofast i 3 år nå.Vi har et godt forhold og omgås bare på sommeren+ litt på høsten og tidlig vår, kanskje litt om vinteren:-)


Under kveldsmaten dukker selvfølgelig Nikolaj opp, dyret innahus har vært forbannet i et år nå. At denne rævtaska skal ta for seg i hans matfat er under Troj's verdighet. Det lyder av Ulv inne i vårt hjem, ganske så ofte!!


Men en liten status for resten av året. dette er et utrolig godt ørneår, har vel ikke hatt så mange hekkende par så lenge jeg minnes. Det er ikke mange dagene ledig men jeg har dagene 9-10.Juni og 30-31.Aug + 1 Sept ledig. Mulig noen dager i perioden 4-9.Juli men dette er noe usikkert.


Med ønsker om en flott sommer til alle dere.
Ole Martin

14 kommentarer:

 1. Rett så flott skriving og bilder :) Artig

  SvarSlett
 2. Ha en fin sommar du med Ole ! ..Kanonfina bilder och en superflott text!

  SvarSlett
 3. Fin lesing,fine bilder. Ser fram til en Flatanger tur snart.

  ketil

  SvarSlett
 4. Tusen takk for kommentarer. Det blir en trivelig sommer og Du er velkommen utover Ketil. Godyt å være menneske på en slik plass. Også godt å være ørn, tror jeg:-) Ole

  SvarSlett
 5. Det Christer og Anne Karen driver på med finner dere på www.norskenaturopplevelser.no

  SvarSlett
 6. Har allerede starta nedtellinga til 3. + 4. september. Da kjem vi! Fikk ikke noe mindre lyst på turen ut til deg etter å ha sett de siste bildene og kommentarene dine. Godt du itj tar bilda når vi kjem...

  SvarSlett
 7. Frøktelig fine bilda du tar no Ole Martin!!! Må verra Nikon som har gjort underverker for dæ :-)

  SvarSlett
 8. Hallo Einar og Kjartan.
  Takk for kommentarer. Det blir jo trivelig med ei helg i Sept Einar. Alltid en fin gjeng!!
  Nikon er supert Kjartan, godt utstyr er jo viktig for en svinpæls som mæ!! Nikon er naturfotografenes Kalasjnikov, serie på serie, i sol,kulde og regn.Full av seilever,fiskeblod og skvetter av kaffe.Så graver man seg frem til åpningen for minnekortet og oppdager at ,jo da, det ble da noen skudd som satt. Ole

  SvarSlett
 9. Nikolaj sjarmerer meg, må jeg si. Har jo sett noen bilder av ham nå etterhvert. Troj er ikke verst han heller forresten. Sommer i Flatanger ? Det vekker sterke og sentimentale vibrasjoner i meg. Jeg har hatt noen utrolig fine opplevelser oppe hos deg!! Se opp OM, plutselig banker jeg på døra di !

  SvarSlett
 10. Haha, stakkars Troj!! Dette må jo være rene undergrunnen for han å oppleve! Synes jeg hører frustrasjonen og pipinga... Smerte!!

  Ellers veldig trivelige, fine bilder. Dette lover godt for sommer´n!

  SvarSlett
 11. Flotte solnedgangsbilder! Liker spesielt det siste.
  Artig bilde av reven på prammen også.

  Mvh Aleksander

  SvarSlett
 12. Takk Ingebjørg og Aleksander. Troj vil bli som et udyr den dagen han greier å lirke seg ut av døra. Alle rever i Flatanger vil bli spist med hud og hår. Hevnen vil bli rå og brutal.Han har ingen sympati for disse revene som ikke spiser brød med smør på, reven vil ha Synnøve finden hvitost i skiver med påfølgende skinke fra Gilde. Tenk dere at vi gi reven dette og Troj kikker på!! Skjønner at dette blir en forferdelig affære når dommens dag oppstår.Ole

  SvarSlett
 13. Så du får tatt noen bilder selv innimellom guidinga! Bra det - og mange bra bilder. Hilsen Øystein

  SvarSlett

Chose "anonymus" if you want to post a commment.